Sposób przygotowania:
Nadziewana cukinia
Fasolę wyjąć z puszki, osączyć z wody, następnie zmiksować z jajkiem, wymieszać z mięsem i posiekaną drobno natką. Doprawić do smaku sola i pieprzem. Czosnek obrać, następnie pokroić w plasterki . Paprykę umyć, usunąć z niej gniazda nasienne, pokroić w paski. Cukinię umyć, ewentualnie obrać, następnie przekroić ją wzdłuż. Każdą połówkę wypełnić nadzieniem mięsno-fasolową masą. Ułożyć w formie do zapiekania, skropić 2 łyżkami oliwy lub oleju. Zapiekać 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C. Następnie czosnek, paprykę i szałwię podsmażyć na reszcie tłuszczu. Posolić. Całą potrawę posypać parmezanem. Zapiekać jeszcze przez 5 minut aby ser się rozpuścił. Serdecznie zapraszam do przyrządzenia tak wykwintnego dania. Życzę Smacznego ; )