Sposób przygotowania:
Nadziewana kalarepa wg Laury
Kalarepę obrać i gotować w osolonej wodzie około 20 minut. Jak będzie miękka ostrożnie wyjąć z wody.Ostudzić ściąć górę i wydrążyć środek łyżeczką. Miąższ posiekać. Cebulę obrać i również drobno posiekać. Ćzęść masła rozpuścić na patelni i dodaćmięso mocno podsmażyć. Dodać posiekaną cebulę i miąższ. Dusić chwilkę przyprawić. Zdjąć z ognia i dodać 2 łyżki śmietany jedno roztrzepane jajko i bułkę tartą.Wydrążone kalarepy wypełnic farszem. W garnku roztapiamy resztę masła
dodajemy mąkę,jak sie zarumieni dolewamy mleko i kremówkę stale mieszając. Doprawić do smaku. Sos zdjąć z ognia wymieszać z żółtkiem i połową sera. Kalarepy polać sosem posypać serem i zapiec około 20 mniut w piekarniku
dodajemy mąkę,jak sie zarumieni dolewamy mleko i kremówkę stale mieszając. Doprawić do smaku. Sos zdjąć z ognia wymieszać z żółtkiem i połową sera. Kalarepy polać sosem posypać serem i zapiec około 20 mniut w piekarniku