Smak Monika

Smak Monika

Szef Kuchni
[Przepisów: 77]

Nadziewana makrela

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Nadziewana makrela świetnie smakuje z razowym chlebem.

Nadziewana makrela

Składniki:

Nadziewana makrela

 

  • 1 wędzona makrela
  • 2 łyżki margaryny
  • 1 łyżka startej skórki od cytryny
  • 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
  • 100 g konserwy studencka
  • sól, pieprz
  • chleb razowy

 

Sposób przygotowania:

Nadziewana makrela
Makrele przeciąć wzdłuż, wyłożyć łyżką wnętrze makreli, bez ości do małego garnuszka. Dodać margarynę, skórkę cytryny, posiekaną natkę pietruszki. Popieprzyć po czym wszystko mieszamy i dodajemy szczyptę soli. Pokroić w kostkę konserwę studencką i wymieszać ze składnikami w garnuszku. Gotowe nadzienie do makreli odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Nadziewamy makrele i przekładamy na półmisek. Podajemy z razowym chlebem.

Tagi:

chleb