Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Nadziewana papryka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

na obiad czy kolację albo przystawkę

Nadziewana papryka

Składniki:

Nadziewana papryka

 

  • 4 duże czerwone papryki
  • 40 dag mięsa mielonego
  • sól
  • pieprz
  • papryka w proszku
  • majeranek
  • 15 dag żółtego dobrze rozpuszczającego się sera startego na wiórki
  • 1 łyżka smalcu

Sposób przygotowania:

Nadziewana papryka
Z papryk odcinamy górę z ogonkiem i delikatnie wyciągamy nasiona tak by nie uszkodzić papryki. Mięso mielone(dowolne) doprawiamy do smaku przyprawami i przysmażamy na smalcu na rozgrzanej patelni. Lekko ostudzony farsz wkładamy do papryk posypujemy serem i wkładamy do piekarnika. Zapiekamy tak długo aż ser się rozpuści.