gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Nadziewana papryka 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Po nałożeniu farszu do papryki możemy nakryć je wieczkami odciętymi i zapiec. Jednak będzie nam potrzebna 1 dodatkowa papryka.

Nadziewana papryka 3

Składniki:

Nadziewana papryka 3

 

  • 6 dużych papryk
  • 50 dag mielonego mięsa
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1 kajzerka
  • 1 posiekana cebula
  • 2 jajka
  • 5 dag żółtego sera
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Nadziewana papryka 3
Papryki umyj i odetnij górne części. Delikatnie aby nie uszkodzić papryki wytnij gniazda nasienne. Odcięte górne części drobno pokrój. Bułkę kajzerkę namocz i odciśnij wodę. Dodaj mięso i cebulę. Wbij 2 jajka, przypraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj. Farsz mięsny wymieszaj z kukurydzą, natką pietruszki i pokrojoną papryką. Tak przygotowany farsz nałóż do papryk. Lekko ugnieć. Na wierzchu farszu ułóż żółty ser i cebulę. Piecz ok 30 min.