misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Nadziewana pierś indyka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Miesko nadaje się na ciepło jak i zimno.

Nadziewana pierś indyka

Składniki:

Nadziewana pierś indyka

 

Sposób przygotowania:

Nadziewana pierś indyka
W umytym i osuszonym mięsie nacinamy kieszeń,posypujemy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny, chłodzimy w lodówce 3 godziny.Umyte śliwkigotujemy około 10 minut w manimalnej ilości wody, odcedzamy i kroimy.Mieszamy je z grubo pokrojonymi orzechami, nadziewamy kieszeń.Zaszywamy białą bawełnianą nicią. Mięso smarujemy konfiturą. Do blaszki wlewamy olej , kładziemy mięso i pieczemy ok godziny w 180*C. Obracamy w czasie pieczenia i polewamy sosem .

Tagi:

śliwki indyk