Sposób przygotowania:
Nadziewane jabłka
Jabłka dużej wielkości umyć, osączyć.
Wierzch jabłek ściąć, wydrążyć środki z każdego jabłka.
Następnie nałożyć do środka jabłek po 1 łyżce dżemu morelowego i po kilka rodzynek na wierzch.
Przykryć jabłka ściętymi wierzchami.
Na blasze ułożyć jabłka, podlać niewielką ilością wody, włożyć do piekarnika i upiec na złoty kolor.
Upieczone jabłka wyłożyć na talerze, posypać cukrem pudrem.
Wierzch jabłek ściąć, wydrążyć środki z każdego jabłka.
Następnie nałożyć do środka jabłek po 1 łyżce dżemu morelowego i po kilka rodzynek na wierzch.
Przykryć jabłka ściętymi wierzchami.
Na blasze ułożyć jabłka, podlać niewielką ilością wody, włożyć do piekarnika i upiec na złoty kolor.
Upieczone jabłka wyłożyć na talerze, posypać cukrem pudrem.