Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1358]

Nadziewane jabłka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Na deser jak znalazł, pyszne pieczone jabłka

Nadziewane jabłka

Składniki:

Nadziewane jabłka

 

  • dżem morelowy - 4 łyżki
  • jabłka - 4 szt
  • cukier puder 2 łyżki
  • rodzynki -2 łyżki

 

 

Sposób przygotowania:

Nadziewane jabłka
Jabłka dużej wielkości umyć, osączyć.
Wierzch jabłek ściąć, wydrążyć środki z każdego jabłka.
Następnie nałożyć do środka jabłek po 1 łyżce dżemu morelowego i po kilka rodzynek na wierzch.
Przykryć jabłka ściętymi wierzchami.
Na blasze ułożyć jabłka, podlać niewielką ilością wody, włożyć do piekarnika i upiec na złoty kolor.
Upieczone jabłka wyłożyć na talerze, posypać cukrem pudrem.