Sposób przygotowania:
Nadziewane jajeczka
Jajka gotujemy na twardo. Odcedzamy i długo studzimy.Cebulę poszatkować w drobniutka koteczkę i smażyć na oleju, gdy będzie gotować przekładamy ją do miseczki a resztę tłuszczu z patelni odstawiamy. Pieczarki myjemy, obieramy ze skórek i trzemy na race o dużych oczkach, gotowe pieczarki smażymy na tłuszczu z cebuli dodajemy do nich posiekaną natkę pietruszki. Gdy są gotowe przekładamy do miski z cebulą, wszystko doprawiamy przyprawami i dokładnie mieszamy. Wystudzone jajka kroimy na połówki wydrążamy żółtka i odrobinę białka aby zmieściło się dużo farszu. Żółtka przekładamy do miski z cebula i pieczarkami i wszystko ucierając mieszamy na jednolita masę..Przygotowywaną masą wykładamy środki jajek. Przystawka gotowa.