Nadziewane kalarepki 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do spróbowania.....

Nadziewane kalarepki 2

Składniki:

Nadziewane kalarepki 2

 

  • 2 szt młode kalarepki,
  • 1 szt pojedyńcza pierś z kurczaka,
  • 2 szt jajka,
  • 1 szt duża cebula,
  • 1 łyżeczka suszony czosnek niedźwiedzi,
  • 1 łyżeczka Kucharek - uniwersalna,
  • 0,5 łyżeczki przyprawa do kurczaka Prymat,
  • do smaku pieprz czarny mielony
  • do smaku pieprz biały

Sposób przygotowania:

Nadziewane kalarepki 2
W garnku z woda ugotować mięso z kalarepką do momentu gdy będa miekkie.Gdy mieso przestygnie pokroić drobniutko. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę wrzucic na rozgrzany olej smazyć na złocisty kolor. Mięso, cebulę, jajka i przyprawy dokładnie wymieszać.Każdą kalarepkę przekroić na pół, wydrążyć środek, zostawiając ok. 1 cm brzeg i dno. Kalarepki napełnić farszem, zapiec przez ok.30 minut w temp. 180 stopni.