Sposób przygotowania:
Nadziewane koszyczki
Żółtka rozmieszać ze śmietaną i rozprowadzić mlekiem. Wsypać mąkę i trzepaczką rózgową lub mikserem wymieszać ciasto. Ciasto powinno być gęściejsze niż na naleśniki.
W wyższym garnuszku rozgrzać olej. Łyżkę wazową czyli chochlę zanurzyć w gorącym oleju aby się rozgrzała.
Następnie gorącą włożyć do ciasta uważając aby ciasto nie dostało się do łyżki.
Oblepioną ciastem łyżkę natychmiast zanurzać w gorącym oleju, po chwili wyjąć odsączyć i zdjąć koszyczek.
Gotowe koszyczki po wystudzeniu napełniam częścią gotowego kremu przygotowanego według opisu na opakowaniu, wkładam umyte odsączone jagody, nakładam znowu krem i ozdabiam jagodami.
Koszyczki po zdjęciu można włożyć do miseczek do wystudzenia.
Takie koszyczki nadziewamy czym kto ma i czym kto lubi.
Przyznam szczerze że pierwsze trzy koszyczki nie wyszły jak miały ale następne coraz lepsze więc się nie przejmujcie, "trening czyni mistrza".
W wyższym garnuszku rozgrzać olej. Łyżkę wazową czyli chochlę zanurzyć w gorącym oleju aby się rozgrzała.
Następnie gorącą włożyć do ciasta uważając aby ciasto nie dostało się do łyżki.
Oblepioną ciastem łyżkę natychmiast zanurzać w gorącym oleju, po chwili wyjąć odsączyć i zdjąć koszyczek.
Gotowe koszyczki po wystudzeniu napełniam częścią gotowego kremu przygotowanego według opisu na opakowaniu, wkładam umyte odsączone jagody, nakładam znowu krem i ozdabiam jagodami.
Koszyczki po zdjęciu można włożyć do miseczek do wystudzenia.
Takie koszyczki nadziewamy czym kto ma i czym kto lubi.
Przyznam szczerze że pierwsze trzy koszyczki nie wyszły jak miały ale następne coraz lepsze więc się nie przejmujcie, "trening czyni mistrza".
SylaUla
BozenaMatuszczyk
Dziękuje.;)
gusia1000