Nadziewane muszle conchiglioni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo dobry nadziewany makaron.

Nadziewane muszle conchiglioni

Składniki:

Nadziewane muszle conchiglioni

 

  • 500g opakowanie makaronu Conchiglioni
  • 2 pasztety DROP 90g
  • 2 cebule
  • 20 dkg żółtego sera
  • ok. 20 dkg piersi z kurczaka
  • dowolny mięsny sos z torebki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Nadziewane muszle conchiglioni
Makaron gotujemy w osolonej wodzie około 8 min. Odsączamy. Cebulkę siekamy i smażymy z łyżką masła. Piersi z kurczaka mielimy i mieszamy z pasztetem. Doprawiamy do smaku. Podsmażamy. Musze nadziewamy mięsem wymieszanym z cebulką. Wykładamy je do żaroodpornego naczynia. Zalewamy rozrobionym sosem z torebki. Posypujemy żółtym serem Zapiekamy ok 30-40 min w 180stC.