Sposób przygotowania:
Nadziewane pałki z kurczaka
Pałki z kurczaka umyć i lekko osuszyć papierowym ręcznikiem. Z każdej pałki usunąć kość. Podgardle pokroić w małą kostkę i mocno zrumienić na suchej, rozgrzanej patelni. Por oczyścić, drobno pokroić. Żurawinę grubo posiekać. Por i żurawinę dodać do podgardla, smażyć razem, aż por się zeszkli. Oprószyć lekko solą i pieprzem. Przygotowane nadzienie nałożyć do pałek z kurczaka w miejsce kości. Otwory w mięsie zabezpieczyć wykałaczkami. Nadziane mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej, oprószyć solą, posypać obiema przyprawami. Mięso zrumienić z każdej strony. Wlać do niego 2 szklanki wody. Dusić pod przykryciem na średnim ogniu ok. 1 godzinę. Sos zagęścić pszenną mąką rozmieszaną z zimną wodą.