zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Nadziewane papryki,

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

kolejna wersja nadziewanych papryk......

Nadziewane papryki, Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Nadziewane papryki,

 

  • 5 czerwonych papryk
  • Farsz:
  • 2 torebki ryżu brązowego ( po 100 g )
  • 200 g mrożonej mieszanki chińskiej
  • 3 łyżki oleju
  • 500 g mięsa wieprzowego
  • 150 g żółtego sera
  • 1 łyżeczka piri piri
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Nadziewane papryki,
Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie, odsączyć i wysypać go do miski. Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć na nim mieszankę do momentu aż warzywa się rozmrożą. Dorzucić je do ryżu. Mięso zmielić, ser zetrzeć i również dodać do ryżu. Doprawić do smaku i wymieszać farsz. Papryki umyć, ściąć wierzch ( ale nie wyrzucać ), usunąć gniazda nasienne i napełnić je farszem lekko upychając. Przykryć odciętymi częściami. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem ułożyć papryki, przykryć pokrywką. Wstawić naczynie do zimnego piekarnika, nastawić temperaturę na 200 stopni a zegar na 50 minut. Papryki podać np. z pieczywem.
Nadziewane papryki,
Doprawić do smaku i wymieszać farsz...............
Nadziewane papryki,
Papryki umyć, ściąć wierzch ( ale nie wyrzucać ), usunąć gniazda nasienne i napełnić je farszem lekko upychając. Przykryć odciętymi częściami..
Nadziewane papryki,
Wstawić naczynie do zimnego piekarnika, nastawić temperaturę na 200 stopni a zegar na 50 minut..