Nadziewane patisony z pasztetem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Nadziewane pasztetem i ryżem patisony

Nadziewane patisony z pasztetem

Składniki:

Nadziewane patisony z pasztetem

 

  • 8 patisonów (średniej wielkości)
  • 4 pasztety DROP
  • 200g ugotowanego ryżu
  • jajko
  • cebula
  • 0,5 l bulionu
  • Sól

 

Sposób przygotowania:

Nadziewane patisony z pasztetem
Patisonom odcinamy górną część,łyżeczką drążymy i usuwamy nasiona. Następnie 10 min blanszujemy w osolonej wodzie. Wyjmujemy, studzimy i osuszamy. nie wyrzucamy górnej części patisonów. Ryż mieszamy z jajkiem, pasztetem, startą cebulą. Faszerujemy nią patisony, przykrywamy ich górną wcześniej odciętą częścią. Do naczynia żaroodpornego wlewamy bulion. w nim układamy patisony. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180stC. na godzinę.