Izka192

Izka192

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Nadziewane schabowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Schabowe smaczne same w sobie ale z dodatkiem sera i pieczarek są jeszcze lepsze. Tak podane świetne na rodzinne spotkanie lub uroczysty obiad. Jadłam takie na noworocznej imprezie i przeniosłam je na swój stół.

Nadziewane schabowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Nadziewane schabowe

 

Sposób przygotowania:

Nadziewane schabowe
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem z obu stron. Z 5 łyżek oleju i przyprawy przygotowujemy marynatę i nacieramy nią plastry schabu. odstawiamy na 1 godzinę do lodówki. Pieczarki kroimy w kostkę, cebulę w piórka i podduszamy na oleju. Po godzinie plastry mięsa obtaczamy w mące a następnie w rozmąconym jajku. Układamy na plastrach ser i po łyżce pieczarek z cebulą. Składamy na pół. Wierzchnią część kotleta obtaczamy w bułce. Smażymy na oleju.
Nadziewane schabowe
Rozbite plastry schabu przed natarciem przyprawą
Nadziewane schabowe
Kotlety obtaczane w mące po wyjęciu z lodówki.