eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Schabowe roladki Eli 2

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Roladki schabowe nadziewane szpinakiem,suszonymi pomidorami i serem pleśniowym.

Schabowe roladki Eli 2

Składniki:

Schabowe roladki Eli 2

 

  • 6 dużych kotletów schabowych bez kości
  • 15 dkg świeżego szpinaku baby
  • 1 słoiczek suszonych pomidorów w oleju (ja miałam własnej produkcji)
  • 20 dkg sera pleśniowego lazur
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżka przyprawy do pieczeni
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz
  • 6 łyżek oleju do smażenia
  • 2 łyżki mąki
  • białe bawełniane nici kuchenne

 

Sposób przygotowania:

Schabowe roladki Eli 2
Kotlety schabowe rozbić na cienkie płaty i oprószyć solą i pieprzem.Ser pokroić na 6 słupków.Na każdym kotlecie rozłożyć szpinak,pomidory suszone i po słupku sers pleśniowego.Zwinąć ciasno rolady i obwiązać nicią kuchenną.Cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.W brytfance rozgrzać olej,włożyć rolady i obsmażyć je ze wszystkich stron.Do rolad dodać cebulę,czosnek i jeszcze chwilę smażyć razem.Dodać do mięsa przyprawę do pieczeni,słodką paprykę,sól,pieprz,podlać wodą i dusić do miękkości około 50 minut.Miękkie rolady wyjąć z brytfanki,odłożyć na 5 minut i odwinąć z nici.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i zagotować.Rolady ułożyć na półmisku.Sos podać osobno w sosjerce.Smacznego!