Sposób przygotowania:
Schabowe roladki Eli 2
Kotlety schabowe rozbić na cienkie płaty i oprószyć solą i pieprzem.Ser pokroić na 6 słupków.Na każdym kotlecie rozłożyć szpinak,pomidory suszone i po słupku sers pleśniowego.Zwinąć ciasno rolady i obwiązać nicią kuchenną.Cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.W brytfance rozgrzać olej,włożyć rolady i obsmażyć je ze wszystkich stron.Do rolad dodać cebulę,czosnek i jeszcze chwilę smażyć razem.Dodać do mięsa przyprawę do pieczeni,słodką paprykę,sól,pieprz,podlać wodą i dusić do miękkości około 50 minut.Miękkie rolady wyjąć z brytfanki,odłożyć na 5 minut i odwinąć z nici.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i zagotować.Rolady ułożyć na półmisku.Sos podać osobno w sosjerce.Smacznego!
agnsto