Sposób przygotowania:
Nadziewane ziemniaki
Ziemniaki obieramy i obgotowujemy ok 15 minut w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Cebulę kroimy w piórka i szklimy na łyżce oleju. Pieczarki kroimy w kostkę lub trzemy na tarce jarzynowej o dużych oczkach, dodajemy do cebuli. Wszystko dobrze przyprawiamy (według uznania i upodobania) smażymy jeszcze przez chwilę i lekko przestudzamy. Od każdego ziemniaka odcinamy górę i wydrążamy, napełniamy farszem, na to kładziemy plaster sera żółtego i plaster boczku (może być przednio grillowany, u mnie na zdjęciu niestety go zabrakło:(. Składamy ziemniaka, owijamy w folię aluminiową (ziemniak ma być położony na matowej stronie folii). Czynność tą powtarzamy z każdym ziemniakiem. Grillujemy ok. 30 minut. A później już tylko czysta i smakowita przyjemność...
ewala
caroline1983
Henia
Ponieważ widzę, że jest Pani online, mam nadzieje, że nie będę długo czekać! Pozdrawiam!
Henia
No, niestety nie chciała pani wyjaśnić pochodzenia tego przepisu, a widzę, ze jest pani online!
Henia
https://gotujmy.pl/nadziewane-ziemniaki,przepisy,63651.html - KOPIA
truskaweczka1985
Właśnie poszukuję jakieś fajnej stronki o gotowaniu, gdzie będę mogła zagościć na dłużej i zalogowałam się na kilku aby się rozeznań, zaznajomić. Jestem tu nowa i niestety nie wiem jakie rządzą tu prawa, będę wdzięczna za wszelkie info. Z góry dziękuje:)
elzbieta8960
czarownica