Sposób przygotowania:
Nadziewane ziemniaki
Ziemniaki wyszoruj bardzo dokładnie pod bieżącą wodą.
Boczek pokrój w kwadraty.
Cebule obierz i pokrój w plasterki. Ziemniaki ponacinaj w poprzek, w nacięcia powkładaj plasterki boczku i cebuli, oprósz pieprzem i solą.
Zapiekaj w nagrzanym piekarniku do 180 stopni, około 60 min. 15 min. przed końcem zapiekania folie rozwiń.
Na dwa ziemniaki połóż po plasterku sera. Zapiekaj do momentu roztopienia sera.
Boczek pokrój w kwadraty.
Cebule obierz i pokrój w plasterki. Ziemniaki ponacinaj w poprzek, w nacięcia powkładaj plasterki boczku i cebuli, oprósz pieprzem i solą.
Zapiekaj w nagrzanym piekarniku do 180 stopni, około 60 min. 15 min. przed końcem zapiekania folie rozwiń.
Na dwa ziemniaki połóż po plasterku sera. Zapiekaj do momentu roztopienia sera.
gusia1000