BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Nadziewane ziemniaki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam pyszne nadziane ziemniaczki. Swoim smakiem zachęcają nas do szybkiego zjadania dlatego bardzo szybko znikają ze stołu.

Nadziewane ziemniaki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Nadziewane ziemniaki

 

  • ziemniaki duże 4 szt,
  • plasterki boczku wędzonego 4 szt,
  • cebula czerwona 4 szt,
  • sól ,pieprz do smaku ,
  • ser żółty 2 plasterki,
  • olej 3 łyżki ,
  • keczup,

Sposób przygotowania:

Nadziewane ziemniaki
Ziemniaki wyszoruj bardzo dokładnie pod bieżącą wodą.

Boczek pokrój w kwadraty.

Cebule obierz i pokrój w plasterki. Ziemniaki ponacinaj w poprzek, w nacięcia powkładaj plasterki boczku i cebuli, oprósz pieprzem i solą.

Zapiekaj w nagrzanym piekarniku do 180 stopni, około 60 min. 15 min. przed końcem zapiekania folie rozwiń.

 Na dwa ziemniaki połóż po plasterku sera. Zapiekaj do momentu roztopienia sera.

Nadziewane ziemniaki.
pyszne chrupiące ziemniaczki gotowe do spożycia.
Nadziewane ziemniaki.
Ziemniaczki naszykowane do zapiekania. Sa po zapieczeniu bardzo smaczne.