Sposób przygotowania:
Nadziwane grule Mariel
Ziemniaki średniej wielkości obrać i umyć włożyć do gorącej wody i gotować 8 minut. W tym czasie obrać pieczarki ,pokroić na drobno ,podsmażyć z dodatkiem oliwy.Paprykę dokładnie umyć , wyciąć gniazdka nasienne i pokroić w kostkę , dorzucić do pieczarek , smażyć do momentu aż warzywa będą gotowe. Po ośmiu minutach odcedzić ziemniaki i w ciepłych wydrążyć łyżką dziury .Do każdej dziurki dodać po trochu masła i resztę dziury zapełnić przygotowanym farszem, ułożyć na brytfannie Piekarnik podgrzać do 180 stopni , włożyć ziemniaki i piec 30 minut lub do momentu aż ziemniaki będą miękkie , czas pieczenia zależy od wielkości ziemniaków , więc przed wyjęciem ich z piekarnika należy sprawdzić ich miękkość.