Sposób przygotowania:
Najłatwiejszy chleb bez wyrabiania (z dodatkami)Ciasto:
Pokruszone drożdże należy umieścić w misce i wymieszać z cukrem oraz ciepłą wodą.
Wsypać pozostałe składniki.
Całość dokładnie wyroić drewnianą (!) łyżką, przykryć ściereczką i odstawić na około 20-30 minut - do podrośnięcia ciasta.
Przekładanie do foremek:
Podrośnięte ciasto przemieszać łyżką i przełożyć do foremek wysmarowanych olejem.
Całość ponowie odstawić - na 30 minut.
Pieczenie:
Chleby należy piec (bez rozgrzewania piekarnika) 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Przechowywanie:
Ostudzone chleby należy przechowywać przykryte bawełnianą szmatką.
(Będą dużej świeże.)
gusia1000
chlebek7777
Di bloguje
chlebek7777 napisał(a):