Sposób przygotowania:
Najlepsza zupa rybna mojej mamy
Warzywa obrać, pokroić na grubsze części, zalać wodą, dodać sól, ziele angielskie i liście laurowe, gotować 15 min.
Następnie dodać umytą i pokrojoną na kawałki rybę,dodać przyprawę do ryby, gotować wszystko na bardzo małym ogniu 25 min.
Wszystko przecedzić przez gęste sitko, czysty bulion rybny, wstawić na palnik na mały ogień, doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę, wlać trochę buliony, roztrzepać rózgą, żeby nie było grudek, wlać do bulionu , wymieszać i chwilkę zagotować.
Ugotowaną marchewkę pokroić w kawałki, selera w drobną kostkę, wszystko dodać do zupy, zaprawić słodką śmietanką.
Rybę obrać z ości, podrobić na mniejsze kawałki, dodać do zupy, na końcu dodać posiekaną natkę z pietruszki.
Smacznego.
Następnie dodać umytą i pokrojoną na kawałki rybę,dodać przyprawę do ryby, gotować wszystko na bardzo małym ogniu 25 min.
Wszystko przecedzić przez gęste sitko, czysty bulion rybny, wstawić na palnik na mały ogień, doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę, wlać trochę buliony, roztrzepać rózgą, żeby nie było grudek, wlać do bulionu , wymieszać i chwilkę zagotować.
Ugotowaną marchewkę pokroić w kawałki, selera w drobną kostkę, wszystko dodać do zupy, zaprawić słodką śmietanką.
Rybę obrać z ości, podrobić na mniejsze kawałki, dodać do zupy, na końcu dodać posiekaną natkę z pietruszki.
Smacznego.