Sposób przygotowania:
Ciasto z gruszkami i borówkami
Składniki ciasta połączyć ze sobą najlepiej w misie robota z nożami do siekania.
Potem ciasto podzielić na dwie części ale jedna ma być większa a druga mniejsza.
Tą większą częścią wylepić dno blaszki o wymiarach 34 x 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Następnie blaszkę schować do lodówki do schłodzenia ciasta.
Resztę ciasta zawinąć w folię spożywczą i schować do lodówki.
Gdy ciasto się chłodzi ugotować budyń i pokroić na kawałki obrane i pozbawione gniazd nasiennych gruszki.
Ugotować budyń i lekko schłodzić ( ma być jeszcze ciepły podczas wykładania na owoce ).
Kiedy ciasto jest już wystarczająco schłodzone rozłożyć na nim przygotowane gruszki i borówki a potem wyłożyć ciepły jeszcze budyń.
Potem rozdzielić resztę ciasta na budyniu.
Ciasto piec 50 minut w 180 stopniach.
Po upieczeniu wystudzić i przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Potem ciasto podzielić na dwie części ale jedna ma być większa a druga mniejsza.
Tą większą częścią wylepić dno blaszki o wymiarach 34 x 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Następnie blaszkę schować do lodówki do schłodzenia ciasta.
Resztę ciasta zawinąć w folię spożywczą i schować do lodówki.
Gdy ciasto się chłodzi ugotować budyń i pokroić na kawałki obrane i pozbawione gniazd nasiennych gruszki.
Ugotować budyń i lekko schłodzić ( ma być jeszcze ciepły podczas wykładania na owoce ).
Kiedy ciasto jest już wystarczająco schłodzone rozłożyć na nim przygotowane gruszki i borówki a potem wyłożyć ciepły jeszcze budyń.
Potem rozdzielić resztę ciasta na budyniu.
Ciasto piec 50 minut w 180 stopniach.
Po upieczeniu wystudzić i przed podaniem posypać cukrem pudrem.
cherry
zewa
Dziękuję. I było pyszneeeeeeeeeeeeee :)
SylaUla