Sposób przygotowania:
najlepsze kotlety
kotlety tłuczemy tłuczkiem z obu stron. Posypujemy solą oraz pieprzem. Ja osobiście posypuję jeszcze przyprawą chili - troszkę. Następnie z obu stron polewamy małą łyżeczką octu balsamicznego. Koperek siekamy bardzo drobno. Posypujemy z obu stron na nasze kotlety. W głębokim talerzu wbijamy jaja , dodajemy pieprz i sól. mueszamy. Na płaski talerz wsypujemy bułkę tartą oraz pokruszone płatki kukurdzinae- mieszamy ze sobą. Wlewamy olej na patelnie i stawiamy nad ogniem. Kotlety początkowo maczamy w bułce i płatkach, następnie maczamy w kotlecie i ponownie w bułce tartej i płatkach kukurydzianych. Smażymy na złocisty kolor z obu stron. Podajemy z ziemnaiczkami i najlepiej do tego pasuje duszona marchewka z groszkiem.