Sposób przygotowania:
Najlepsze rogaliki lekkie wg Dorci
Do miski wrzucamy twaróg, jajka, masło, mąkę oraz sodę rozpuszczoną w occie. Całość zagniatamy na jednolitą masę. Odstawiamy ciasto na 20 minut. Następnie rozwałkowujemy ciasto nie za grubo, wycinamy kwadraty, na każdy z nich wkładamy marmoladę, najlepiej na jeden z rogów, wtedy łatwiej się zawija i marmolada rozprowadza się równomiernie w rogaliku, no i zwijamy w rogaliki kopertówki. Układamy na blaszce na papierze do pieczenie. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika po środku i pieczemy w temp 175 stopni C przez 20 minut do zrumienienia. Wyjmujemy, posypujemy cukrem pudrem i gotowe! Rogaliki są kruche, nawet po kilku dniach o ile zostaną ;) Proszę zauważyć, że do ciasta nie dodaje się cukru. Z takiego przepisu mi wyszło 90 rogalików kopertówek ;) (na 3 blaszki do piekarnika). Życzę smacznego!!! ;)