Sposób przygotowania:
Najprostsza tarta grzybowa
Ciasto francuskie wyjmujemy z lodówki i odkładamy na 10 minut, aby się lekko ociepliło. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Następnie wykładamy nim formę (mojej formy nie natłuszczam bo jest non-stick) zawijając nadmiar ciasta, który wystaje poza formę do wewnątrz. Ciasto nakłuwamy widelcem i podpiekamy przez około 10 minut. Do sosu grzybowego dodajemy 2 rozkłócone jajka i masę grzybową wylewamy na podpieczone ciasto. Dekorujemy polówkami pomidorków i pieczemy przez około 20 minut, aż masa grzybowa się zetnie. Podajemy od razu, ale tarta też jest doskonała na zimno.
marietta
zbysiowa
Gatita
Dziękuję bardzo :). Tak lubię, prosto i szybko.
Gatita
Cieszę się, że się podooba :)
misia5
Gatita
Dziękuję :)
pyszalka