Sposób przygotowania:
Najprostsze aromatyczne leczo z natką pietruszki
Kiełbasę kroimy w kostkę, cebulę obieramy i kroimy w piórka. Całość przekładamy do szerokiego rondla i podsmażamy.
Dodajemy pomidory krojone z puszki i podsmażamy 5 minut. Papryki myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę, dodajemy do kiełbasy, podsmażamy 5 minut.
Zalewamy 1,5 l wody i gotujemy 20 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem paprykami oraz dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Podajemy na ciepło.
Dodajemy pomidory krojone z puszki i podsmażamy 5 minut. Papryki myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę, dodajemy do kiełbasy, podsmażamy 5 minut.
Zalewamy 1,5 l wody i gotujemy 20 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem paprykami oraz dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Podajemy na ciepło.