MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Leczo z kiełbasą wg MARIA66

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kolorowe leczo z warzyw z kiełbasą, smaczne letnie danie na obiad.

Leczo z kiełbasą wg MARIA66 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo z kiełbasą wg MARIA66

 

Sposób przygotowania:

Leczo z kiełbasą wg MARIA66
Kiełbasę kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Cukinię, pieczarki, paprykę opłukujemy i kroimy: cukinię i pieczarki w plasterki a z papryki usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w paski.Do garnka wlewamy olej, wsypujemy cebulę i kiełbasę i smażymy przez 3 minuty. Następnie wsypujemy paprykę i pieczarki, dodajemy przyprawy , zioła , mieszamy i smażymy przez 5 minut. Na końcu wsypujemy cukinię, mieszamy i smażymy przez 3 minuty.Do garnka wlewamy pomidory, mieszamy i gotujemy pod przykryciem przez 4-5 minut. Gorące leczo wlewamy do miseczki i dekorujemy natką pietruszki.
Leczo z kiełbasą wg MARIA66
W garnku smazymy kiełbasę z cebulą przez 3 minuty na oleju.
Leczo z kiełbasą wg MARIA66
Pieczarki i cukinię kroimy w plasterki w dodajemy do garnka.
Leczo z kiełbasą wg MARIA66
Do lecza dodajemy paprykę pokrojoną w paski.
Leczo z kiełbasą wg MARIA66
Na końcu do garnka wlewamy pomidory i wszystko gotujemy.