Sposób przygotowania:
Moje ulubione leczo z cukinią
Na początku kroimy w drobną kostkę kiełbasę i wkładamy do garnka. Zalewamy kiełbasę olejem. Lekko podsmażamy.
Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę czerwoną i białą i smażymy razem z kiełbasą do momentu zarumienienia się cebuli.
Następnie dodajemy: starkowaną na tarce marchewkę, pokrojone w kostkę ogórki, paprykę oraz pokrojoną w pół talarki cukinię.
Wszystkie składniki razem gotujemy przez 10 minut.
Do powstałej mieszanki dodajemy pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy
Na koniec doprawiamy nasze leczo do smaku solą i pieprzem i gotujemy na małym ogniu do momentu aż wszystkie warzywa będą mięciutkie. Przed samym zdjęciem z ognia dorzucamy do leczo drobno posiekaną natkę pietruszki.
Gdy leczo będzie zbyt gęste rozrzedzamy je wodą.
Smacznego.
Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę czerwoną i białą i smażymy razem z kiełbasą do momentu zarumienienia się cebuli.
Następnie dodajemy: starkowaną na tarce marchewkę, pokrojone w kostkę ogórki, paprykę oraz pokrojoną w pół talarki cukinię.
Wszystkie składniki razem gotujemy przez 10 minut.
Do powstałej mieszanki dodajemy pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy
Na koniec doprawiamy nasze leczo do smaku solą i pieprzem i gotujemy na małym ogniu do momentu aż wszystkie warzywa będą mięciutkie. Przed samym zdjęciem z ognia dorzucamy do leczo drobno posiekaną natkę pietruszki.
Gdy leczo będzie zbyt gęste rozrzedzamy je wodą.
Smacznego.