Sposób przygotowania:
Najprostsze spaghetti carbonara
W dużym garnku zagotować wodę z solą. Wrzucić makaron i ugotować go albo aldente albo na miękko ( zależy jak lubimy). Boczek pokroić w kostkę średniej wielkości. Na patelni ( raczej głębszej) rozgrzać oliwę i wrzucić boczek. Smażyć go tak długo aż będzie rumiany. W między czasie jajka umyć i sparzyć a następnie roztrzepać w szklanej misie i dodać do nich cały ser. Wymieszać, aby dobrze się połączyły ze sobą. Gdy makaron się ugotuje przełożyć go szybko na patelnię z boczkiem i wymieszać aby boczek dobrze połączył się z makaronem. Smażyć razem jeszcze około 1 minuty i przełożyć całość do misy z jajkami i serem. Szybko ( żeby nie zrobiła się jajecznica) ale dokładnie wymieszać składniki. Spaghetti gotowe, można podawać. Smacznego! Zaletą przepisu jest to,że czas przygotowania wynosi tyle ile gotuje się makaron więc po ciężkim i długim dniu nie trzeba długo stać przy garach a można zjeść coś pysznego i sycącego bez zbytniego obciążania budżetu. Przepis dwa dni temu widziałam na kanale kuchnia plus i postanowiłam go wypróbować, ponieważ nigdy dotąd nie robiłam carbonary.
2milutka
monikaT83
ami91
monikaT83