mala-madzia

mala-madzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 47]

Naleśniczki pomarańczowe Madzi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Naleśniki są niesamowicie delikatne a mus podkreśla ich aksamitny smak :)

Naleśniczki pomarańczowe Madzi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniczki pomarańczowe Madzi

 

 

  • Na ciasto:
  • 1szklanka mąki
  • 1szkl mleka
  • pół szklanki wody gazowanej
  • 1budyń waniliowy
  • 2 łyżki stopionego masła
  • szczypta soli
  • 1jajko

 

Sposób przygotowania:

Naleśniczki pomarańczowe Madzi
Przygotowanie musu: Kiwi i pomarańczę obieramy ze skórki i kroimy na kawałki. Blendujemy. Rodzynki zalewamy wrzątkiem i moczymy przez ok 5min by zmiękły. Z dwóch opakowań przygotowujemy budyń ze zmniejszoną ilością mleka tj 500mlna oba opakowania. Słodzimy 2 łyżkami cukru bądź słodziku. Studzimy. Mandarynkę wyparzamy i trzemy jej skórkę na najdrobniejszych oczkach następnie obieramy ją i kroimy na drobne kawałeczki. Wystudzony budyń przerzucamy do wysokiego naczynia wraz z opłukanymi rodzynkami i zmiksowanymi owocami i łyżeczką skórki z mandarynki. Całość blendujemy. Ciasto na naleśniki: Mąkę, mleko, budyń, wodę i sól miksujemy. Gdy składniki się połączą i nie będzie grudek, dodajemy jajko i ponownie miksujemy. Wlewamy roztopione masło. Odstawiamy na kilka minut by mąka spęczniała. Na rozgrzanym oleju smażymy naleśniki z obydwu stron.
Naleśniczki pomarańczowe Madzi
Rodzynki namaczamy a owoce blendujemy.
Naleśniczki pomarańczowe Madzi
Owoce, rodzynki i budyń mieszamy.
Naleśniczki pomarańczowe Madzi
Przygotowany mus i ciasto naleśnikowe.
Naleśniczki pomarańczowe Madzi
Smażymy naleśniki z obu stron.

Tagi:

ciasto