Sposób przygotowania:
Naleśniczki pomarańczowe Madzi
Przygotowanie musu: Kiwi i pomarańczę obieramy ze skórki i kroimy na kawałki. Blendujemy. Rodzynki zalewamy wrzątkiem i moczymy przez ok 5min by zmiękły. Z dwóch opakowań przygotowujemy budyń ze zmniejszoną ilością mleka tj 500mlna oba opakowania. Słodzimy 2 łyżkami cukru bądź słodziku. Studzimy. Mandarynkę wyparzamy i trzemy jej skórkę na najdrobniejszych oczkach następnie obieramy ją i kroimy na drobne kawałeczki. Wystudzony budyń przerzucamy do wysokiego naczynia wraz z opłukanymi rodzynkami i zmiksowanymi owocami i łyżeczką skórki z mandarynki. Całość blendujemy. Ciasto na naleśniki: Mąkę, mleko, budyń, wodę i sól miksujemy. Gdy składniki się połączą i nie będzie grudek, dodajemy jajko i ponownie miksujemy. Wlewamy roztopione masło. Odstawiamy na kilka minut by mąka spęczniała. Na rozgrzanym oleju smażymy naleśniki z obydwu stron.