Sposób przygotowania:
Naleśnik z papryką
Papryki czerwone bardzo dokładnie umyć, przekroić na pół, żeby wyciąć ze środka gniazda nasionek i pokroić na nieduże paseczki. Cebulę obrać, umyć pod zimną wodą, aby w czasie krojenia nie szczypała w oczy i pokroić w niedużą kostkę. Pokrojoną cebulę podsmażyć na rozgrzanym oleju, na patelni, a następnie dodać do niej paprykę i chwilę poddusić, żeby papryka zmiękła. Do podduszonych składników dodać umyty i drobno pokrojony szczypiorek.Sos doprawić do smaku pieprzem oraz solą i dobrze wymieszać.Mąkę, mleko wymieszać razem. Po chwili wbić do tego dwa jajka oraz dodać szczyptę soli i całość bardzo dokładnie wymieszać. Na rozgrzany olej wlać ciasto i smażyć z jednej i drugiej strony. Na upieczone ciasto dać przygotowany wcześniej sos z papryki, cebuli oraz z dodatkiem szczypiorku.