lucyna19

lucyna19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 83]

naleśniki bananowo-budyniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Moj 2 letni synek uwielbia te naleśniki

naleśniki bananowo-budyniowe

Składniki:

naleśniki bananowo-budyniowe

 

  • CIASTO NALEŚNIKOWE:
  • 1 l mleka,
  • 1 cukier waniliowy,
  • 1 łyżeczka cukru,
  • ok 0,6 kg mąki,
  • 2 jaja,
  • olej do smażenia.
  • NADZIENIE:
  • 1 budyń o smaku bananowym,
  • 0,5 l mleka,
  • 2 łyżki cukru pudru,
  • 1 serek homogenizowany np .Danio,
  • 2 banany,
  • 3 łyżki sparzonych rodzynek.

 

Sposób przygotowania:

naleśniki bananowo-budyniowe
CIASTO NALEŚNIKOWE:Z podanych składników przygotować ciasto i pozostawić na ok. pół godziny.Następnie usmażyć naleśniki.

NADZIENIE: Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu, posypać cukrem pudrem i pozostawić do wystudzenia.Dodać serek, rodzynki i banany pokrojone w kostkę.Przez chwilę energicznie mieszać wszystko.Gotowe nadzienie nałożyć na naleśniki, składać w trójkąty, posypać cukrem pudrem. Naleśniki najlepiej smakują na ciepło.

Tagi:

ciasto