Izabela Nowak-slonce

Izabela Nowak-slonce

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Naleśniki bez jaj

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

naleśniki bez jajek z dodatkiem wody gazowanej są pulchne, a smażone na margarynie bardziej podkreślają ich smak.

Naleśniki bez jaj

Składniki:

Naleśniki bez jaj

 

  • 1,5 szklanki mleka
  • 1,5 mąka,
  • woda gazowana tyle ile zabierze ciasto,
  • 1 łyżka cukru
  • margaryna do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki bez jaj
Z podanych składników miksujemy ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Wodę gazowaną dolewamy trochę więcej, gdy ciasto jest za gęste i nie daje się swobodnie rozprowadzać na rozgrzanej patelni. Naleśniki smażymy na margarynie. Nadaje ona im  delikatności i lepszego smaku niż  gdybyśmy piekli je na oleju.

Tagi:

ciasto