Sposób przygotowania:
Naleśniki czekoladowe po Węgiersku
Wymieszać mąkę, 2 jajka, żółtko, 3/4 szklanki mleka, szczyptę soli, łyżeczkę cukru i pół szklanki wody.
Zmiksować składniki na ciasto naleśnikowe. Wymieszać 12 naleśników.
Wymieszać 5dkg masła, orzechy, rodzynki, cukier, zapach rumowy i łyżeczkę mleka. Farszem posmarować naleśniki, zwinąć w rulony. Śmietankę podgrzać i stipić w niej czekoladę.
Przed podaniem podgrzać naleśniki na maśle i polać sosem czekoladowym!
Smacznego!
Zmiksować składniki na ciasto naleśnikowe. Wymieszać 12 naleśników.
Wymieszać 5dkg masła, orzechy, rodzynki, cukier, zapach rumowy i łyżeczkę mleka. Farszem posmarować naleśniki, zwinąć w rulony. Śmietankę podgrzać i stipić w niej czekoladę.
Przed podaniem podgrzać naleśniki na maśle i polać sosem czekoladowym!
Smacznego!