Shizunia

Shizunia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 132]

Naleśniki czekoladowe po Węgiersku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne naleśniki dla czekoladowego maniaka

Naleśniki czekoladowe po Węgiersku

Składniki:

Naleśniki czekoladowe po Węgiersku

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki czekoladowe po Węgiersku
Wymieszać mąkę, 2 jajka, żółtko, 3/4 szklanki mleka, szczyptę soli, łyżeczkę cukru i pół szklanki wody.
Zmiksować składniki na ciasto naleśnikowe. Wymieszać 12 naleśników.
Wymieszać 5dkg masła, orzechy, rodzynki, cukier, zapach rumowy i łyżeczkę mleka. Farszem posmarować naleśniki, zwinąć w rulony. Śmietankę podgrzać i stipić w niej czekoladę.
Przed podaniem podgrzać naleśniki na maśle i polać sosem czekoladowym!

Smacznego!