Sposób przygotowania:
Naleśniki czekoladowe z truskawkami
Do rondelka wlej mleko, zagotuj, zdejmij z ognia i dodaj czekoladę. Przez chwilę energicznie mieszaj, aby powstała czekolada do picia o jednolitej konsystencji. Odstaw pod przykryciem do wystygnięcia. Przesiej mąkę, dodaj sól. Roztrzep jajko z płynną czekoladą i wodą gazowaną, połącz z mąką, dokładnie mieszając, aby nie zrobiły się grudki. Ciasto odstaw na godzinę, aby odpoczęło. Jeśli będzie stało dłużej, możliwe, że będzie potrzeba dodać więcej wody. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Usmaż cienkie naleśniki. Każdy smaruj serkiem waniliowym i nakładaj pokrojone na małe kawałki truskawki i składaj naleśniki. Możesz podać polane musem truskawkowym. *Z tej porcji ciasta wyszło mi 12 naleśników.