Sposób przygotowania:
Naleśniki drwala
Przygotowujemy ciasto na naleśniki. Do miski wlewamy mleko i wodę, dodajemy mąkę, sól i proszek do pieczenia, wbijamy jajko i miksujemy.
Patelnie natłuszczamy i rozgrzewamy, nalewamy porcie ciasta, oprószamy przyprawą pomidory ze szczypiorkiem i smażmy na rumianie z dwóch stron.Farsz. Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę, podduszamy na maśle delikatnie soląc.
Dodajemy mięso mielone i smażymy przez 5 minut. Do przestudzonego mięsa dodajemy kukurydzę, natkę pietruszki i sos madziarów, mieszamy.
Na każdy z naleśników nakładamy porcję farszu, zwijamy. Smacznego.
Patelnie natłuszczamy i rozgrzewamy, nalewamy porcie ciasta, oprószamy przyprawą pomidory ze szczypiorkiem i smażmy na rumianie z dwóch stron.Farsz. Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę, podduszamy na maśle delikatnie soląc.
Dodajemy mięso mielone i smażymy przez 5 minut. Do przestudzonego mięsa dodajemy kukurydzę, natkę pietruszki i sos madziarów, mieszamy.
Na każdy z naleśników nakładamy porcję farszu, zwijamy. Smacznego.
Marika-
Magdalena88
kasnaj
Pozdrawiam Was !
zbysiowa
lukrowanepierniczki