Sposób przygotowania:
Naleśniki Eli z żurawiną
Jajka,mleko,piwo,olej i cukier zmiksować. Mąkę przesiać przez sitko i stopniowo dodawać do mleka z piwem,cały czas miksując. Teflonową patelnię do naleśników posmarować odrobiną oleju. Na rozgrzaną patelnię wylewać cienką warstwę ciasta i smażyć naleśniki. Usmażone naleśniki układać na głębokim talerzu odwróconym dnem do góry. Gotowe naleśniki przykryć czystą ściereczką kuchenną,żeby nie wyschły. Pomarańczę umyć,osuszyć i obrać ze skórki. Obraną pomarańczę podzielić na cząstki i pokroić w kostkę. Ser rozgnieść widelcem. Do sera dodać cukier,cukier waniliowy,pokrojoną pomarańczę i żurawinę. Całość dokładnie wymieszać. Rozsmarować farsz serowy na naleśnikach.Każdy naleśnik zrolować. Naleśniki można dodatkowo przysmażyć. Ja podawałam nie smażone ze względu na zdrowie. Smacznego!