Ewelina.

Ewelina.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 57]

Naleśniki Eweliny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Naleśniki robi się jak tradycyjne tylko z dodatkiem kakao !

Naleśniki Eweliny

Składniki:

Naleśniki Eweliny

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki Eweliny
Mleko, wodę, jajka i olej miksujemy w wysokim naczyniu dodając stopniowo szczyptę soli, olej i na końcu kakao. Miksujemy do uzyskania jednolitego, lejącego ciasta. Na dobrze rozgrzaną patelnię z olejem wlewamy łyżkę wazową gotowej masy na neleśniki i smażymy na złoty kolor. Usmażonego naleśnika smarujemy dżemem najlepiej śliwkowym składamy w prostokąt i polewamy śmietaną. Można do przyozdobienia posypać cynamonem.
Smacznego !

Tagi:

jajko jajka