kkwiatuszeekk

kkwiatuszeekk

Szef Kuchni
[Przepisów: 76]

naleśniki faszerowane mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Naleśniki z farszem mięsnym, czyli podane na słono

naleśniki faszerowane mięsem

Składniki:

naleśniki faszerowane mięsem

 

  • surowy, pieczarki, cebula, ser żółty, naleśnikowe ciasto : mąka, jajko, mleko, woda , sól, proszek do pieczenia

Sposób przygotowania:

naleśniki faszerowane mięsem
na początku robimy ciasto do naleśników : do mąki dodajemy jajko mleko zmieszane z wodą sól i łyżeczkę proszku do pieczenia, wszystko miksujemy i smażymy naleśniki, następ nie szykujemy farsz: smażymy pieczarki z cebulką boczkiem pokrojonym w plasterki i kawałkami filetu z kurczaka, napełniamy naleśniki farszem i posypujemy startym serem żółtym, możemy podgrzać w piekarniku aż ser się roztopi bądź w mikrofali