kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1041]

Pasta z pieczonej makreli z suszonymi pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczną pastę do pieczywa. Przygotowana z pieczonej makreli z dodatkiem suszonych pomidorów i smażonej cebulki z czosnkiem oraz ketchupu dyniowego. Polecam.

Pasta z pieczonej makreli z suszonymi pomidorami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z pieczonej makreli z suszonymi pomidorami

 

  • 30 dag pieczonej makreli
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 10 łyżek ketchupu dyniowego
  • 6 suszonych pomidorów
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 łyżka pokrojonego koperku

Sposób przygotowania:

Pasta z pieczonej makreli z suszonymi pomidorami
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Na rozgrzanym oleju smażymy cebulę z czosnkiem na złoty kolor. Z makreli usuwamy oście i skórę, dzielimy na mniejsze kawałki. Suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki.

Do kielicha blendera wkładamy ketchup, przesmażoną cebulę z czosnkiem, mięso z makreli, suszone pomidory i blendujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, przekładamy do salaterki i posypujemy pokrojonym koperkiem.
Pasta z pieczonej makreli z suszonymi pomidorami
Czosnek i cebulę kroimy w kosteczkę, suszone pomidory na kawałeczki.
Pasta z pieczonej makreli z suszonymi pomidorami
Mięso z makreli oddzielone od ości i skóry.
Pasta z pieczonej makreli z suszonymi pomidorami
Pokrojoną cebulę i czosnek przesmażamy na oleju.
Pasta z pieczonej makreli z suszonymi pomidorami
Wszystkie składniki wkładamy do kielicha blendera i blendujemy.