Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Naleśniki kukurydziane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Placki jemy zaraz po usmażeniu można dodać ketchup, jak kto lubi.

Naleśniki kukurydziane

Składniki:

Naleśniki kukurydziane

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki kukurydziane
Kaszę kukurydzianą ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić.
Do kaszy kukurydzianej wbić jajka, dodać mąkę ziemniaczaną i pszenną, czosnek zmiażdżyć w prasce i dodać do kaszy, cebulę obrać i drobniutko posiekać dodać do reszty, wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję jak placki ziemniaczane. Olej rozgrzać na patelni, kłaść ciasto, piec na złoty kolor z obu stron. Na każdy placek zetrzeć ser żółty, dalej smażyć aż się rozpuści.