Sposób przygotowania:
Naleśniki kukurydziane
Kaszę kukurydzianą ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić.
Do kaszy kukurydzianej wbić jajka, dodać mąkę ziemniaczaną i pszenną, czosnek zmiażdżyć w prasce i dodać do kaszy, cebulę obrać i drobniutko posiekać dodać do reszty, wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję jak placki ziemniaczane. Olej rozgrzać na patelni, kłaść ciasto, piec na złoty kolor z obu stron. Na każdy placek zetrzeć ser żółty, dalej smażyć aż się rozpuści.
Do kaszy kukurydzianej wbić jajka, dodać mąkę ziemniaczaną i pszenną, czosnek zmiażdżyć w prasce i dodać do kaszy, cebulę obrać i drobniutko posiekać dodać do reszty, wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję jak placki ziemniaczane. Olej rozgrzać na patelni, kłaść ciasto, piec na złoty kolor z obu stron. Na każdy placek zetrzeć ser żółty, dalej smażyć aż się rozpuści.