Sposób przygotowania:
Naleśniki Maciasa
Ciasto:
Do miksera wlewamy szklankę mleka, dodajemy szczyptę soli, pół łyżeczki proszku do pieczenia, 3 łyżki oleju, 2 jajka oraz na końcu mąkę. Miksujemy dolewając mleka oraz dodając mąki aby ciasto miało konsystencję podobną do oleju.
Farsz:
Na patelnie z olejem dodajemy mięso mielone, które rozdrabniamy na malutkie kawałki, po chwili dodajemy pieczarki i gotujemy na wolnym ogniu około 10-15 minut dodając przypraw dla smaku. Kiedy mięso i pieczarki są już prawie gotowe dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy jeszcze około 2 minut.
Z ciasta smażymy naleśniki na patelni (nie dodajemy już oleju na patelnię). Zawijamy z przygotowanym farszem i polewamy sosem pomidorowym (np. z torebki :) ). Smacznego!
Do miksera wlewamy szklankę mleka, dodajemy szczyptę soli, pół łyżeczki proszku do pieczenia, 3 łyżki oleju, 2 jajka oraz na końcu mąkę. Miksujemy dolewając mleka oraz dodając mąki aby ciasto miało konsystencję podobną do oleju.
Farsz:
Na patelnie z olejem dodajemy mięso mielone, które rozdrabniamy na malutkie kawałki, po chwili dodajemy pieczarki i gotujemy na wolnym ogniu około 10-15 minut dodając przypraw dla smaku. Kiedy mięso i pieczarki są już prawie gotowe dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy jeszcze około 2 minut.
Z ciasta smażymy naleśniki na patelni (nie dodajemy już oleju na patelnię). Zawijamy z przygotowanym farszem i polewamy sosem pomidorowym (np. z torebki :) ). Smacznego!