Sposób przygotowania:
Naleśniki na ostro
Farsz:
Kapustę wypłukać i gotować przez 35 minut. Zostawić do wystygnięcia, a następnie pokroić. Pieczarki pokroić na paski i podsmażyć. Kapustę i pieczarki wymieszać i doprawić do smaku sola i pieprzem.
Ciasto na naleśniki:
Mleko, mąkę, olej, jajka i szczyptę soli wymieszać za pomocą miksera do jednolitej konsystencji.
Naleśniki usmażyć na bardzo niewielkiej ilości oleju i smarować farszem.
Kapustę wypłukać i gotować przez 35 minut. Zostawić do wystygnięcia, a następnie pokroić. Pieczarki pokroić na paski i podsmażyć. Kapustę i pieczarki wymieszać i doprawić do smaku sola i pieprzem.
Ciasto na naleśniki:
Mleko, mąkę, olej, jajka i szczyptę soli wymieszać za pomocą miksera do jednolitej konsystencji.
Naleśniki usmażyć na bardzo niewielkiej ilości oleju i smarować farszem.