Sposób przygotowania:
Naleśniki na słodko z czereśniami
1. Z mleka, wody, mąki, cukru i jajka przygotowujemy dość gęste ciasto naleśnikowe i na niezbyt dużej ilości oleju smażymy naleśniki (6 szt.) 2. Serek mieszamy ze śmietaną (by był kremowy, a nie zbyt rzadki). Dodajemy cukry. Mieszamy. 3. Porcje serka rozsmarowujemy na naleśnikach i zwijamy je w ruloniki a następnie przekrawamy na pół. Naleśniki układamy na większym talerzu lub półmisku. 4. 3-4 łyżki śmietany słodzimy, a czereśnie myjemy i drylujemy. 5. Naleśniki polewamy śmietaną, obsypujemy cynamonem i czereśniami. Podajemy od razu.
Ela Dz
nieuchwytna
Warto spróbować :) pamiętam jakim zaskoczeniem dla mnie było, gdy znajoma dodawała cynamon do truskawek! Teraz nie wyobrażam sobie koktajlu truskawkowego bez niego :)