Sposób przygotowania:
Naleśniki pełne fasolki i sera
Wlej mleko i wodę do miski, dodaj jajo i szczyptę soli. Zmiksuj ciasto naleśnikowe dosypując mąkę. Odstaw jena 30 minut. Fasolkę mrożoną zalej wrzątkiem, lekko posól,dodaj olej, cząber po czym ugotuj do miękkości. Usmaż cieniutkie naleśniki na rozgrzanej patelni skropionej odrobiną oleju. Każdy naleśnik posyp startym na dużych oczkach serem. Nałóż na środek pęczek fasolki po czym zwiń dość ścisło.Przekrój każdy naleśnik w połowie i zwiąż szczypiorem. Zapiekaj chwilę, by ser się stopił w naleśnikach. Podawaj na gorąco.
zbysiowa
jaNina
Dziękuję Kochana!
luna76
jaNina
Częstuj się moja droga ;)
Netka
jaNina
Dzięki :)