jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Naleśniki pełne fasolki i sera

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Jeśli lubicie fasolkę szparagową możecie zjeść ją w naleśniku. Wystarczy ugotować fasolkę z dodatkiem cząbru i zawinąć ją z żółtym serem w naleśniki,po czym zapiec.

 Naleśniki pełne fasolki i sera Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki pełne fasolki i sera

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki pełne fasolki i sera
Wlej mleko i wodę do miski, dodaj jajo i szczyptę soli. Zmiksuj ciasto naleśnikowe dosypując mąkę. Odstaw jena 30 minut. Fasolkę mrożoną zalej wrzątkiem, lekko posól,dodaj olej, cząber po czym ugotuj do miękkości. Usmaż cieniutkie naleśniki na rozgrzanej patelni skropionej odrobiną oleju. Każdy naleśnik posyp startym na dużych oczkach serem. Nałóż na środek pęczek fasolki po czym zwiń dość ścisło.Przekrój każdy naleśnik w połowie i zwiąż szczypiorem. Zapiekaj chwilę, by ser się stopił w naleśnikach. Podawaj na gorąco.
 Naleśniki pełne fasolki i sera
Fasolkę mrożoną zalej wrzątkiem, lekko posól,dodaj olej, cząber po czym ugotuj do miękkości.
 Naleśniki pełne fasolki i sera
Wyjmij fasolkę na sito i porządnie odsącz z wody.
 Naleśniki pełne fasolki i sera
Każdy naleśnik posyp startym na dużych oczkach serem. Nałóż na środek pęczek fasolki po czym zwiń dość ścisło.
 Naleśniki pełne fasolki i sera
Przekrój każdy naleśnik w połowie i zwiąż szczypiorem.