Sposób przygotowania:
Naleśniki z farszem z ziemniaków i sera
Ugotować ziemniaki w mundurkach.
Cebulę pokroić w krążki, podsmażyć na złocisty kolor.
Ciasto naleśnikowe: zmiksować jajka z mąką, mlekiem, wodą oliwą. Usmażyć naleśniki na patelni.
Ugotowane ziemniaki zmielić razem z serem i cebulką, przyprawić solą, pieprzem, dokładnie wymieszać.
Na gotowe naleśniki nakładać po dużej łyżce farszu, zawinąć, posypać zieleniną.
Cebulę pokroić w krążki, podsmażyć na złocisty kolor.
Ciasto naleśnikowe: zmiksować jajka z mąką, mlekiem, wodą oliwą. Usmażyć naleśniki na patelni.
Ugotowane ziemniaki zmielić razem z serem i cebulką, przyprawić solą, pieprzem, dokładnie wymieszać.
Na gotowe naleśniki nakładać po dużej łyżce farszu, zawinąć, posypać zieleniną.