Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Naleśniki piwne

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Jaja dokładnie zmiksować z piwem i cały czas mieszając, stopniowo dodawać mąkę,

Naleśniki piwne

Składniki:

Naleśniki piwne

 

 

  • 2 jaja

 

  • 1-1,5 szklanki ciepłego piwa jasnego

 

  • łyżka koniaku

 

  • łyżka oliwy

 

  • łyżeczka suszonych ziół: majeranku, estragonu, szałwi i natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Naleśniki piwne
Jaja dokładnie zmiksować z piwem i cały czas mieszając, stopniowo dodawać mąkę, oliwę, koniak, a na końcu zioła. Starannie wymieszane ciasto odstawić na 15-20 min. Usmażyć naleśniki. Można je podawać do mięs za miast ziemniaków, można nadziać farszem mięsnym lub jeść polane ostrym sosem. 100 g - 110 kcal

Tagi:

piwo zioła