junior gotuje

junior gotuje

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Naleśniki po bolońsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

polecam naprawdę smaczne i dobre na każdą okazję :)

Naleśniki po bolońsku

Składniki:

Naleśniki po bolońsku

 

  • Ciasto:

 

  • Składniki:
  • 2 jaja,70g mąki,szczypta soli,100ml wody,1 łyżeczka oliwy+olej do smażenia.

 

  • Wykonanie:
  • jajek, mąki i oliwy przygotować ciasto i odstawić na pół godziny.Następnie usmażyć cienkie naleśniki.

 

  • Farsz:

 

  • Składniki:
  • czosnku,150g pieczarek,200g mięsa mielonego,1 łyżeczka Vegety,3 łyżki keczupu,1/2 zielonej papryki

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki po bolońsku
składniki na farsz: cebule, czosnek, pieczarki, paprykę kroimy w kostkę.Mięso smażymy na patelni na niewielkim tłuszczu, przyprawiamy pieprzem i solą. Mieszamy wszystko w misce z keczupem i Vegetą.Farsz wkładamy do naleśników i zwijamy w rurkę.Zwinięte naleśniki wkładamy do żaroodpornego naczynia, naleśniki posypujemy świeżo startym serem.Wkładamy do rozgrzanego piekarnika 160 stopni C na powiedzmy 20-25 minut , tak żeby roztopił się na naleśnikach.Jeśli ktoś lubi można udekorować posiekaną natką. Życzę smacznego, paluszki lizać :)