krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Naleśniki po florencku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo dobre polecam wszystkim

Naleśniki po florencku

Składniki:

Naleśniki po florencku

 

  • sól, olej; farsz: 1,5 kg świeżego szpinaku, 5-6 plastrów szynki, 3/4 szklanki sosu

Sposób przygotowania:

Naleśniki po florencku
Składniki ciasta wymieszać lub zmiksować; na rozgrzanym oleju usmażyć naleśniki. Szpinak umyć, ugotować w posolonej wodzie, odcedzić. Szynkę pokroić na drobne kawałki i wymieszać z częścią sosu oraz ze szpinakiem. Dodać 4 łyżki sera. Naleśniki posmarować masą i zwinąć w rulony. Ułożyć w nasmarowanym oliwą żaroodpornym naczyniu, zalać sosem, posypać pozostałym serem i przyprawić, zapiekać ok. 10 minut.