Sposób przygotowania:
Naleśniki podwójnie czekoladowe
Mąkę, jajka, mleko, olej i szczyptę soli wsypujemy do miski i za pomoca miksera robimy ciasto naleśnikowe. Na rozgrzanej patelni smażymy cienkie naleśniki.
Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej (łamiemy na kawałki i wkładamy do szklanej miseczki, a miseczkę stawiamy na garnku z gotującą się wodą).
Ser miksujemy z ostudzoną białą czekoladą.
Usmażone naleśniki
smarujemy masą serowo- czkoladową, zawijamy w ruloniki i możemy jeszcze podsmażyć na patelni, ale nie jest to konieczne. Zawinięte naleśniki posypujemy startą
na tarce, czekoladą deserową.
Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej (łamiemy na kawałki i wkładamy do szklanej miseczki, a miseczkę stawiamy na garnku z gotującą się wodą).
Ser miksujemy z ostudzoną białą czekoladą.
Usmażone naleśniki
smarujemy masą serowo- czkoladową, zawijamy w ruloniki i możemy jeszcze podsmażyć na patelni, ale nie jest to konieczne. Zawinięte naleśniki posypujemy startą
na tarce, czekoladą deserową.